Intervjui / Interviews

Kvarnerina, Siječanj 2010.
Kad sam već kod intervjua evo i jedan stari odrađen za riječki studentski časopis Kacot davne 1997. godine. To mi je ujedno najdraži intervju ikad.
U intervju Damir Bralić i ja objašnjavamo što je to Variete Radikale. Damir se jednog jutra pojavio u Opatiji sa pitanjima na koja bi trebali odgovoriti, i odgovorili smo, a ušli smo i u područje novinarke čija smo pitanja lagano prilagođavali svojim potrebama i izmišljali njene replike.

Dogovor prilikom davanja odgovora je bio da se nigdje ne označi koji Damir odgovara na koje pitanje; zapravo zajedno smo smišljali odgovore.
Damir mi je kasnije pričao da novinarka nije bila zadovoljna dobivenim materijalom te da se urednik pobrinuo da se intervju objavi. Sam intervju odlično ocrtava atmosferu koja je vladala oko Varietea.

Comments

  1. Čestitam na tako velikom i zanimljivom interviewu u najboljem listu za kulturu koji postoji u Hrvatskoj. Jako sam sretna zbog tebe.

    ReplyDelete
  2. ne radi se o listu za kulturu nego nekakvoj novini koja pokriva područje viškova, kastva, matulja, opatije, lovrana, moščeničke drage i brseča. intervju mi je u redu a bio je i skraćen da stane na jednu stranu. sam razgovor je bio opušten i na mjestu. stavio sam ga ovdje jer su u njemu izrečene neke stvari koje ne bih pisao na blogu, onaj stari jer mi je simpatičan i zabavan.

    ReplyDelete
  3. Oba intevijua su bila vrlo zanimljiva za pročitati! Hvala što si ih podijelio s nama.
    Mislim da je super povremeno izvući nešto iz vlastite prošlosti i prisjetit se starih načina razmišljanja, želja, prioriteta itd.

    ReplyDelete
  4. Prava Irena - neda mi se sad registrirat27/1/10

    Ja sam mislila po designu da je to iz Novog lista...imaju slično zaglavlje. Svejedno, super je interview, a najviše mi se sviđa uvod.

    ReplyDelete
  5. Zaboravio si spomeniti Joška Marušića, on je sad IN.

    ReplyDelete
  6. intervju iz kacota je i u ono vrijeme bio zezancija.

    ReplyDelete
  7. ...danas si više nemogu takvo što dopustiti u toj mjeri.

    ReplyDelete

Post a Comment