Indeficienter! - Legenda o dvoglavom orlu, Promocija 3 knjige + izložba + podizanje skulpture dvoglavog orla - Samo u Rijeci!


U srijedu 19.04.2017. u 12:00 sati u riječkoj Gradskoj vijećnici, Korzo 16 (prizemno) održati će se PREDSTAVLJANJE PUBLIKACIJA O RIJEČKOM ORLU. 

Moderatorica će biti Maja Bošković Savić.
Govore će održati: akademski kipar Hrvoje Uremović, predsjednica zajednice talijana iz Rijeke Orietta Marot, direktor komunikacija Rijeka 2020 Vuk Ćosić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,  autor recenzija publikacija o riječkom orlu Velid Đekić te Nenad Labos kao predstavnik konzervatorskog odjela iz Rijeke.

U 12:40 predviđeno je razgledavanje izložbe o riječkom orlu dok je u 12:50 predviđen kratki obilazak radova na postavljanju skulpture riječkog dvoglavog orla na kupolu Gradskog tornja.

Naslovnice knjiga koje će biti predstavljene:

 Indeficienver - Let iznad orlovskog gnijezda


 dr. sc. Damir Tulić - Riječki orao u povijesno-umjetničkom kontekstu

                                              
Damir Steinfl - Legenda o dvoglavom orlu

Knjige će biti pohranjene u zajedničku kutiju.

Čini mi se da sam posljednji "uskočio" u projekt.  Knjiga koju sam prihvatio izraditi u iznimnom kratkom roku prvenstveno je bila naručena kao bojanka za odrasle, međutim tijekom proizvodnih procesa likovi su progovorili.  U tom trenutku knjiga je bila zamišljena kao bojanka sa praznim oblačićima u koje bi čitatelji sami upisivali tekstove, međutim ubrzo je postalo jasno da nastaje strip a ne bojanka, radnja se zakomplicirala pa je i tekstova bilo sve više, što je Vuk Ćosić, direktor komunikacija EPK Rijeka 2020. prihvatio.
Cijeli strip nacrtan je i napisan u razdoblju, od 06.03. do 06.04.2017.
Svi crteži i tekstovi su nacrtani i napisani igrom slučaja na način da su izvučeni direktno iz bjeline papira.
Nakon predaje gotovog stripa dizajneru, strip je pohranjen na kompjuteru kako ga  ne bi više gledao i počeo tražiti greške koje su možda nastale tijekom brzinske izrade stripa.
Na samom vrhu posta možete pogledati i naslovnicu Legende o dvoglavom orlu kako sam je bio zamislio.


Na riječkom Korzu biti će postavljena izložba o riječkom orlu u sklopu koje je predviđeno i izlaganje 10 tabli stripa iz knjige Legenda o dvoglavom orlu.  Table stripa bi trebale biti otisnute na panoima velikog formata.
Crteže sa jednog od 5 panoa prilažem uz ovu najavu.

Knjige i izložba su se "dogodili" povodom postavljanja skulpture dvoglavog orla, starog simbola grada općine Rijeke Sv. Vida, na riječki Gradski toranj.

Do stripanja!

Comments